Бойко Борисов: Само заради евроатлантизма не казваме "тръгваме си"(ВИДЕО)

Бойко Борисов: Само заради евроатлантизма не казваме "тръгваме си"(ВИДЕО)

„Всъщност ето тази дума „евроатлантизъм“, станала оправдание за всичко, всъщност – ако днес категорично не кажем „тръгваме си“, стои това.“ Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов оповести, че партията засега остава в управлението, но с ясни условия и изисквания към ПП-ДБ. Според него обаче бюджетът за догодина и корупцията са причина ГЕРБ вече да не носят отговорност за „безобразията“ на ПП-ДБ.

„От сутринта рано всички кметове се изказаха, дадоха си проектите, казаха си надеждите, оплакаха се от репресиите и чистките; сега се сменят на Радев хората. Масово в дните преди изборите. Мисля, че като начало повече не трябва да ни наричате сглобка. Защото не виждам в тази превърнала се в цинизъм дума сглобка нищо рационално и добро за хората.

Даже вчера на учението в Ново село си дадох за мен сметка, че всъщност ето тази дума „евроатлантизъм“, станала оправдание за всичко, всъщност – ако днес категорично не кажем „тръгваме си“, стои това. Защото светът е толкова сложен, война има в Украйна и Израел, напрежение има по много фронтове, и единственото добро на това управление е че държи ясна посока на страната. Това е единственото, за което стоим там. Всичко останало е в противовес и на нашата идеология като партия. И понеже има една тенденция престъпленията, грешките, лъжите, на нашите опоненти да се приемат като нещо нормално. Когато Ицо Хазарта каже едно, но ако наш опонент като Ваня Григорова каже нещо, то се превръща в трагедия. За три години няма едно дръвче посадено с различно от нашето финансиране досега“, каза Борисов, цитиран от Actualno.com.

„Проблемът на ГЕРБ е идеологията на ГЕРБ – защо създадохме ГЕРБ, какво е най-ценното, което сме правили? След тези 3 г. нищоправене, ако нямаше средства, оставени от нашето правителство, нямаше да има нищо. Ние сме консервативна център-дясно партия. Няма да вдигаме пенсиите, защото бюджетният дефицит трябва да е нула или излишък. За тази цел слагахме такива като Симеон Дянков или Влади Горанов, които на всички стари кметове отказваха да дават пари.

Сега ни се представя един бюджет, който нереалистично е надут. 3% дефицит са 7.00 – 7.5 милиарда. Днес в бюджета ги няма тези пари! Това са поне три магистрали! Тези пари ги няма, и няма да ги има! Забравихте ли, когато държахме дефицита на нула, и хората ни питаха за постната пица? Правилно е човек да харчи това, което изкара! Сега към този дефицит се прибавят прогнозни приходи, и питам – какви инвестиции, заводи или предприятия има, които да добавят пари към тези милиарди?“, каза още той.

„С ужас установявам, че България се превръща в соларен парк, с по 1-2 работни места! Превръщаме природата в стъкло! Вместо заводи се правят стъкла навсякъде“, възмути се Борисов. Моля ПГ това, което е възможно за агроземеделието и соларните паркове – да са на високо, подкрепяме, в противен случай да се промени това, вече нямаме красивите поля и планини, имаме стъкло!“, призова той.

От сутринта изслушах всички кметове, и съм информиран за сглобките по места. И съм спокоен, че Бюджет в НС може да се направи и без ГЕРБ! А такива като Борис Бонев, мога да им кажа – в каквито храмове се молите, там отивайте да си търсите подкрепа! Ако в този Бюджет няма политиките на ГЕРБ поименно изписани – за Монтана, за Плевен, за Търново – поименно, аз не знам ПГ какво ми казва с тази заплаха, но аз ще се присъединя към нея! Няма ли го написано и гарантирано, няма да се поддадем повече. Ние нито имаме зам.-министри във финансите, в данъците, в здравеопазването, нито никъде. Ние на практика няма да носим с вас повече отговорност за безобразията, които правите“, категоричен е Борисов.

„Две неща са по-важни дори от евроатлантизма в това съвместно управление: Бюджета, и корупцията! В сферата на производството на петролни продукти и всичко свързано с тях в последната 1.5 г. има висша степен на корупция! Кой, как и защо, ще чакаме да се разследва! Когато върнем Джемкорп и начините, по които искаха да се разпредели енергетиката, ще видим. В момента техен министър ходи с охрана заради натиск за обществени поръчки на стойност над милиард, защото го е страх от своите си! И с два пъти по-малко гласове на тези избори те искат да управляват“, каза още Борисов.

 

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *