Бойко Борисов: „Промяната“ ни отдалечи с хиляди километри от Шенген и от еврозоната (ВИДЕО)

Бойко Борисов: „Промяната“ ни отдалечи с хиляди километри от Шенген и от еврозоната (ВИДЕО)

„Промяната“ ни отдалечи с хиляди километри от Шенген и от еврозоната. България незабавно трябва да има редовно правителство и да гарантира опазването на външните граници. Цената на оставането извън Шенгенското пространство е въздействието върху България и Румъния.“ Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на форум в София, посветен на Шенген и еврозоната.

„Имам голям опит във вкарването на България в чакалнята на еврозоната и знам как работи нашето семейство. Винаги съм гледал на Европа като на семейство, но в това семейство всеки има своята задача. България свърши ли своята задача през последните 4 години? Категорично не. С какви очи да застана пред австрийския канцлер и да кажа, че през последните години шенгенската външна граница се пази добре?“, попита риторично Борисов.

„Правят се опити, но това не е държавна политика. Това не е нещо, за което преди от Белия дом ни даваха за пример. От Дейвид Камерън до Виктор Орбан идваха на нашата граница да се учат. Нулева миграция – Балканският път беше затворен. След това обаче какво се случи, колко полицаи загинаха и защо? Защото нямаме стабилно управление в страната“, каза още той.

По думите на Бойко Борисов страната ни трябва да гарантира на своите приятели и партньори в Австрия, че пази добре външните граници на Европейския съюз, но това може да се случи само, ако имаме стабилно управление. Той припомни, че в Германия и Холандия контролът на границите се връща. „Това е заради некадърници, които управляват външните граници на ЕС, а те са на много места“, посочи още лидерът на ГЕРБ.

„Благодарни сме на европейското ни семейство, което даде 300 млн. лева да си дооборудваме границата. Затова се прие моята доктрина, изнесените центрове за миграция да са в Турция, в Африка – да не са на територията на ЕС. Затова пазех дружбата с Турция, заради ЕС. Сега Балканският път работи. Всеки ден или през ден, обикновено при катастрофи – по 9, по 10, по 20 нелегални мигранти“, добави Борисов.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *