Бойко Борисов: Още вчера стана ясно, че отиваме на избори (ВИДЕО)

Бойко Борисов: Още вчера стана ясно, че отиваме на избори (ВИДЕО)

„Няма да участваме повече в каквито и да било преговори – отиваме отново на избори“, каза пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той отново подчерта, че ГЕРБ няма да подкрепи втория мандат, дори да отиде при ПП-ДБ.

„Новият Пеевски в парламента е Костадин Костадинов“, каза още Бойко Борисов. Той подчерта, че вчера се е показал лидерът на новата сглобка. „Кирил Петков седеше с Николай Денков вчера и гледаше как Костадин Костадинов се разпорежда“, допълни Бойко Борисов. „Имената Борисов и Пеевски като комбинация рухна. Няма да ви позволя да връзвате две имена само за да ви оживеят плакатите или билбордовете“, каза той.

Борисов заяви, че Алексей Петров е направил „в манастира сглобката“ и напомни, че правителството е било „Денков-Габриел“ и според него не е редно да се говори само „за майсторлъка на Денков“. „Още вчера стана ясно, че отиваме на избори“, каза още Борисов. Според него голяма част от избирателите на ГЕРБ са отишли да си почиват и „виждаха провала на ПП-ДБ“.

„Хората не знаят как избирателната система взима от големите и прехвърля депутати на малките, те си мислеха, че с 11% категорично ще можем да направим правителство“, коментира лидерът на ГЕРБ. Той каза още, че няма да иска промяна на избирателната система, но е поръчал анализ на статистиката за избирателната активност – колко е била на президентските избори и колко е сега. „Ако се сумира броят на гласовете за всички партии в парламента, разликата е минимална“, поясни лидерът на ГЕРБ.

В отговор на въпрос има ли опасност за националната сигурност от разцепването на ДПС, Борисов отговори: „Докато е ГЕРБ, докато има в него много български мюсюлмани, няма никаква опасност“. Той смята, че това са вътрешнопартийни неща, които е имало и в други формации, включително и ГЕРБ. „Преди години най-силният ми човек в партията я напусна“, посочи Борисов.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *