Бойко Борисов: Иванов и Атанасов не искаха Асен Василев за финансов министър (ВИДЕО)

Бойко Борисов: Иванов и Атанасов не искаха Асен Василев за финансов министър (ВИДЕО)

Асен Василев без мен какъв министър щеше да стане? Христо Иванов и Атанас Атанасов не го искаха за финансов министър. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с актива на партията в Перник.

„Основният противник пред нас е ПП. Късмет е, че има европейски избор и държавата щеше да харчи пари за избори. Предсрочните избори са добре дошли, за да се премерим. Ние въобще не виждаме заплахите в другите партии – всичко проруско, крайно дясно. Тази заплаха пълзи из Европа“, каза лидерът на ГЕРБ.

Спирайки се на компроматите по време на избори, Борисов заяви, че е научил как ПП финансират чрез YouTube канали колажи срещу него.

„За какви компромати могат да говорят? Само ни карат да си отваряме устата … всяка коалиция има кухня, в която предварително се работи. Ако започна да разказвам как Пеевски и Кирил Петков тренираха, щяха да ходят и в зала да си тренират заедно. Само да смеят да пуснат такива колажи, излизам и започвам да разказвам – с мандаринки, всичките работи… Ние не си позволяваме, защото след 8 и 9 юни тази държава ще продължи да съществува. Българите не трябва да бъдат разделяни по тази ужасен начин. Не бива да бъдат игнорирани мюсюлманите, ни бави да бъдат игнорирани цели региони“, подчерта Борисов.

Той припомни на „Продължаваме промяната“, че Николай Денков беше назначен за премиер от ГЕРБ, ПП и ДБ заедно с ДПС, които са гласували за тях. „Асен Василев без мен какъв министър щеше да стане? Христо Иванов и Атанас Атанасов не го искаха за финансов министър“, заяви Борисов. Според него не може премиер и финансов министър да не знаят, че бюджетът за пенсии стои в НОИ и няма нищо общо с държавния бюджет. „А от държавния бюджет се дотират пенсиите, които сега увеличихме аз и Асен Василев, сиреч ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС със заемите, които взехме. Ние не сме изработили тези пари. Както аз нося отговорност за тези десет месеца, нека и те бъдат любезни да не говорят глупости“, призова Борисов.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че Димитър Главчев в момента е служебен премиер само заради промените в Конституцията, които бяха направени от „мен, Христо Иванов, Кирил Петков, Делян Пеевски и Атанас Атанасов“.

 

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *