Блокирани при минус 43 градуса: Армията помага на закъсали шофьори в Швеция (ВИДЕО)

Блокирани при минус 43 градуса: Армията помага на закъсали шофьори в Швеция (ВИДЕО)

Шведските въоръжени сили са доставили храна и вода на 1000 шофьори на коли и камиони, които са останали блокирани в обилните снеговалежи в страната през последните 24 часа. Спасителите са работели, за да стигнат до хората и да ги освободят. Хаосът при пътуванията е настъпил на фона на падащите зимни температури в Скандинавието.

Изключително студено време удари части от Швеция, Финландия и Норвегия, а снежните бури в Дания оставиха шофьорите в капана на магистрала близо до Орхус, посочва Би Би Си. Метеорологичната станция в Северна Швеция регистрира най-студената нощ в страната от 25 години във вторник вечерта. Там температурите паднаха до -43,6 градуса. На места заради снега пътищата са непроходими и стотици автомобили спират пред преспите сняг.  „Това е пълен хаос“, заяви говорителят на полицията Евелина Олсон, цитирана от bTV.

Снегорини, полицията и спасителите са работели в сряда вечерта и през цялата нощ, за да освободят хората в блокираните коли. Някои са имали медицински проблеми, сред които и диабет. Ерика Сепелиовайте коментира пред местно издание, че тя, двете ѝ деца и кучето им са били освободени след 19 часа. 56-годишната Малин Йохансон от Охус казва, че тя и партньорът са запалвали колата си на редовни интервали, за да я поддържат топла. Те били освободени, когато спасителите срязали централната бариера на пътя. Така тръгнали към дома си в 4:30 часа в четвъртък.

В четвъртък сутринта много от колите вече бяха освободени, въпреки че камионите все още остават блокирани. Автобусите и влаковете бяха отменени в района на Сконе в четвъртък сутринта, а властите призоваха хората да избягват ненужни пътувания.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *