Барикадиралият се бивш полицай в Пловдив се предаде

Барикадиралият се бивш полицай в Пловдив се предаде

Барикадиралият се бивш полицай в Пловдив се предаде. Венцеслав Караджов е получил доживотна присъда за двойно убийство. Той се барикадира в дома си, след като Висшият касационен съд потвърди присъдата му. В същата къща бяха убити родителите му. Районът беше отцепен.

Караджов се е предал около 5:30 часа тази сутрин. Адвокатът му Зоя Тошкова опита да го убеди да се предаде на органите на реда. „Той започна да се сбогува с мен, благодари ми, че съм го защитавала, че било чест за него и каза, че няма да лежи невинен в затвора. Молих го да не стават ексцесии, да не загинат невинни хора. Той каза, че след като всички са се постарали да го изкарат виновен, вече няма пред какво да се спре. Каза „не съм невъоръжен“, че се бил приготвил като Рамбо в къщата си. Какво точно конкретно има – не мога да кажа“, коментира по-рано Зоя Тошкова пред bTV.

От началото на миналата година Венцеслав Караджов е с мярка домашен арест и е бил с гривна. Изтърпявал е мярката в дома. Според адвокат Зоя Тошкова гривната е била свалена снощи. Все още не е ясно какво точно оръжие е имал бившият полицай.

Предисторията

През 2016 г. откриха майката и бащата на Венцеслав Караджов Цветан и Божура мъртви в дома им. Венцеслав Караджов беше задържан през 2016 г по подозрение, че е убил родителите си.

Дълго време разследващите не можеха да открият преки доказателства за съпричастността му към тежкото престъпление, а самият Караджов категорично отричаше и твърдеше, че е невинен. Подозренията върху него се засилиха, след като стана ясно, че имал тежък конфликт и имотен спор с родителите си.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *