България остана на крачка от престижна победа над Сърбия (ВИДЕО)

България остана на крачка от престижна победа над Сърбия (ВИДЕО)

България завърши 2:2 като гост на Сърбия в последната си среща от група G на европейските квалификации. Нашите играха силно и бяха на крачка от първа победа в групата и то срещу силния отбор на Драган Стойкович.

Милош Велкович даде аванс на домакините с добавка отблизо в 16-ата минута. Георги Русев изравни с красив гол в 60-ата минута. Кирил Десподов донесе обрат със страхотен гол на нашите в 68-ата минута. Сърджан Бабич обаче изравни в 82-ата минута. Срещата ще се запомни и с греда за българите, дошла след красив удар на Кирил Десподов, както и с отменен гол за домакините заради засада през втората част.

Така в крайна сметка Сърбия се класира на европейските финали догодина, а “лъвовете” завършиха 2023 година без победа. Все пак има поводи за оптимизъм откакто Илиян Илиев пое отбора, след като нашите завършиха без загуба срещу двата отбора от групата, които се класираха за Евро 2024 – Унгария и Сърбия.

Въпреки това, този квалификационен цикъл остава един от най-слабите за националния ни отбор, който завърши на последно място в групата с едва 4 спечелени точки, всичките дошли след равенства.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *