Атанас Атанасов за "Корал": Няма пари, няма корупция, какъв е скандалът?

Атанас Атанасов за "Корал": Няма пари, няма корупция, какъв е скандалът?

„Вчера сутринта изгледах всички новини, всичко започваше със скандала „Корал“. Какъв скандал има? Дали има фалшифицирани подписи някой трябва да го докаже. Но тук има адвокатска тайна и не може тя да бъде разпространявана публично.“ Това заяви в предаването „Лице в лице“ по bTV съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов.

По думите му Кирил Петков просто е искал да напусне една неправителствена организация. „Тук няма пари, няма корупция, няма някакви дялове. Това, че законът изисква някаква друга форма е различен въпрос“, подчерта той.

Атанасов заяви, че в момента между политическите сили се случва една каскада с компромати. „След години тези дела ще приключат по някакъв начин, но те сега обработват общественото мнение. Това е политическа борба с непозволени средства, с цел да се омаскари противникът“, добави той.

„Постъпихме отговорно“

„Ние постъпихме отговорно. Миналата година след политическа криза съставихме правителство и то след трудни преговори с ГЕРБ. Не знам каква е ролята на Алексей Петров, никога не съм имал добри отношения с него. Ако някой някъде е правил нещо, което да е спомогнало съставянето на правителство, аз не го знам“, сподели Атанас Атанасов.

По думите му лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обича да хвърля такива неща, защото „така е удобно“, но призна, че е възможно да е имало някаква среща.

За арестите в митниците

Във връзка със скандала с „Митници“-те и доклада на ДАНС, Атанасов обясни, че според него тази разработка е била водена, за да се търсят контакти на Стефан и Марин Димитрови с Васил Божков. „Къде обаче са доказателствата за контрабанда? Това беше първият куршум, сега с „Корал“ е вторият. Чакаме следващия“, каза още съпредседателят на ДБ.

„Има специфична фабрика за компромати, която в момента работи между прокуратурата и ДАНС“, допълни депутатът. Атанасов призова българите да не се отказват и да идат да гласуват на изборите на девети юни.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *