Асеновград отбеляза 24-ти май с детски концерт (СНИМКИ и ВИДЕО)

Асеновград отбеляза 24-ти май с детски концерт (СНИМКИ и ВИДЕО)

Асеновград отбеляза 24-ти май с празничен концерт и вълнуваща реч, произнесена от кмета на града д-р Христо Грудев. Асеновград отбеляза 24-ти май с детски концерт (СНИМКИ и ВИДЕО)

„На 24-ти май всички сме деца. Спомняме си какви сме били. Иска ни се да сме като тях – непредубедени, възторжени, откриващи света. Днес си спомняме за буквите и лицата на учителите, които са ни направили хора. От рождението си сме орисани да мислим и чувстваме на прекрасната, богата, звучна, нюансирана и изразителна родна реч. Езикът ни вдъхновява, езикът ни утешава. Езикът е наш дом и упование в трудни и самотни моменти. А днес България е на 5 континента, защото наши сънародници по кръв са отнесли частица от българския език по всички краища на планетата. Днес празнуваме знанието и просветата. Поклон пред святото дело на българския учител! Успех по пътя на знанието на вас, скъпи ученици! Честит празник на всички“, изрече в словото си д-р Грудев.

Тържественото честване по повод Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност започна с издигане на знамето под звуците на химна на България. Последва празничното слово на кмета, след което програмата продължи с концерт на деца от детски градини и училища в града.Асеновград отбеляза 24-ти май с детски концерт (СНИМКИ и ВИДЕО)

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *