Анализатори: Няма изненади в така предложения кабинет от ГЕРБ

Анализатори: Няма изненади в така предложения кабинет от ГЕРБ

Няма изненади в така предложения кабинет от ГЕРБ. Около това становище се обединиха в студиото на „Лице в лице“ по bTV политическите анализатори Любомир Стефанов, Георги Харизанов и Христо Панчугов.

„Не виждам изненада при предложените министри – това са хора от първите две редици на ГЕРБ. Посланието е ясно. Борисов каза: „Ето ви експерти“. Те имат успешна политическа кариера зад гърба си. Да, като всички хора в политиката, имат и провали, защото съвършени хора практически няма“, коментира предложените от ГЕРБ министри Любомир Стефанов.

Според него Борисов ясно е заявил, че е готов да носи политическата отговорност за това правителство. В същото време обаче лидерът на ГЕРБ е показал, че има и приемственост с посочването на имена, които не са чисто партийни – като например Георги Гвоздейков и Калин Стоянов.

„Последните две години ситуацията беше ненормална. Нтали си спомняте през какви щуротии минахме?! Това сега е нещо нормално – лидерът на първата политическа сила в парламента отива при президента с излъчен от нея премиер, който му връща изпълнен мандата. Радвам се, че се върнахме към нормалните политически порядки“, каза Георги Харизанов.

Той смята, че „тъпите идеи“ за експертно правителство за щастие не са се случили. Според него в предложеното правителство има ярки политически имена, които в също време са експерти в своята област.

„Ние така и не определихме чия фигура е вътрешният министър Калин Стоянов. Но извън това – да, този кабинет сме го виждали и няма изненади. Това, което може би е изненадващо в известна степен, е желанието този кабинет да бъде опакован като такъв, който търси ясна подкрепа“, коментира Христо Панчугов.

Той вижда два знака. Първо – Борисов не иска кабинет само с подкрепата на ДПС и той доброволно не би влязъл в такъв сценарии. Второ – вероятно той прави последен опит да включи ПП-ДБ в този разговор за редовно правителство.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *