Amazon с ново поколение електронни четци, пуска в продажба и цветен Kindle (ВИДЕО)

Amazon с ново поколение електронни четци, пуска в продажба и цветен Kindle (ВИДЕО)

Един от най-известните четци за книги с електронно мастило – Kindle на Amazon, обяви своите нови модели. Ръководителят на устройствата и услугите на Amazon Панос Панай, който управляваше подразделението Surface на Microsoft, не се свени да покаже колко популярни са станали четците Kindle по време на хардуерен брифинг във вторник. На устройствата Kindle потребителите четат средно по 20,8 милиарда страници на месец, а шестдесет процента от продажбите на устройства Kindle през 2023 г. идват от нови клиенти. „Виждайки най-високите продажби на Kindle от повече от десетилетие, клиентите четат повече от всякога“, казва Панай. „Слава Богу, защото мислех, че сме забравили как да четем“, добави той.

Изминаха няколко години, откакто популярната джаджа, която вече е 17 години на пазара, получи масивен фейслифт във всички свои модели. Най-новият Kindle Paperwhite (11-то поколение) стартира през 2021 г., докато базовите Kindle (11-то поколение), Kindle Scribe и Kindle Kids излязоха през 2022 г. През това време конкуренти като Kobo и Boox пуснаха конкурентни модели с цветни дисплеи за електронна хартия, бутони за прелистване на страниците (функция, която не сме виждали на Kindle от Oasis насам ), поддръжка на стилус и др.

За да навакса, Amazon има четири нови Kindle : Kindle (12-то поколение), Kindle Paperwhite (12-то поколение), Kindle Scribe (2-ро поколение) и изцяло новия Kindle Colorsoft — неговият първи цветен е-четец. Панай го нарича „най-голямата промяна в гамата на Kindle от години“.

Kindle Colorsoft

Дисплеите с цветна електронна хартия започнаха да работят тази година с устройства като Kobo Libra Color и ReMarkable Paper Pro. Но може да се каже, че очакванията за цветен Kindle бяха големи. С Colorsoft кориците на книгите, снимките и изображенията ще се показват в цвят. Ще можете също да добавяте цветни акценти в книгите и те ще могат да се търсят, така че не е нужно да преглеждате страниците, за да намерите абзаца, който сте маркирали.

Характеристиките на Colorsoft са много подобни на новия Kindle Paperwhite (вижте по-долу), но Amazon казва, че технологията на дисплея е по-сложна. 7-инчовият дисплей има оксидна задна платка, която според Amazon ще осигури бърза производителност и по-висок контраст на цветно и черно-бяло съдържание. За да предпази цветовете от преливане и да поддържа точността, компанията е въвела промени в предната светлина и използва нитридни светодиоди, за да подобри цвета и да увеличи яркостта. Можете да избирате между стандартни или живи цветови стилове и да увеличавате изображенията (без пикселизация).

Бързото обръщане на страници е следващото голямо допълнение тук, но все още няма специални бутони за обръщане на страници на устройството. Получавате поддръжка за безжично зареждане Qi и до осем седмици живот на батерията. Той идва със същата автоматично регулираща се светлина като тази на Kindle Signature Paperwhite, която автоматично настройва яркостта на екрана въз основа на вашата среда. Kindle Colorsoft струва $280 и вече е достъпен за предварителна поръчка, като доставките ще започнат на 30 октомври.

Нов базов Kindle

Базовият Kindle получава най-малката актуализация от всички тези устройства. Той остава най-малкият и най-достъпен модел Kindle на компанията. Откакто предшественикът му беше пуснат през 2022 г. — с екран с по-висока разделителна способност (300 пиксела на инч срещу 167 PPI при стария модел), удвоено място за съхранение (от 8 гигабайта на 16) и USB-C порт — най-новата версия не се предлага с много нови надстройки.

Основните промени включват по-бърза скорост на прелистване на страницата, така че има по-малко забавяне при четене, по-високо съотношение на контраст, така че текстът да изглежда едновременно по-ясен, и 25 процента по-ярка предна светлина при най-високата настройка. Този модел все още не се предлага с автоматично регулиране на светлината или топло осветление. Последното е особено разочароващо, тъй като основното предимство на Kindle е възможността да се чете през нощта без лампа. За повечето хора топлата светлина не натоварва очите.

Предлага се в нов цвят Matcha, което може да се дължи на популярността на Agave Green Kindle Paperwhite. От стартирането си миналата година зеленият четец на електронни книги стана хит в TikTok и често е разпродаден в Amazon. Но можете също да закупите новия Kindle в черно за по-приглушен тон. Kindle струва 110 долара (по-скъп с 10 долара в сравнение с предшественика си) и можете да го поръчате сега. Изпраща се веднага.

Amazon пусна и ново издание за Kindle Kids. Той идва с всички същите функции като стандартната версия, включително по-бърза скорост на обръщане на страниците, по-висок контраст и по-ярък екран. Но също така идва с удобен за деца калъф (Amazon пусна и няколко нови дизайна), едногодишен абонамент за Amazon Kids+ (библиотеката със съдържание, подходящо за деца), родителски контрол и двугодишна гаранция.

Нов Kindle Paperwhite

Amazon казва, че Kindle Paperwhite е „най-популярният Kindle, използван днес“. Компанията внимаваше да не прави драстични промени и да подобрява съществуващите функции. Готовият продукт? Това е най-тънкият, най-бързият и най-контрастният Paperwhite досега.

Paperwhite има 25 процента по-бързо прелистване на страниците, за да намали забавянето при превъртане. Дисплеят е малко по-голям. Чрез свиване на рамките около екрана, компанията увеличи размера на дисплея от 6,8 инча на 7 инча, без да променя драстично размерите на таблета. Той използва оксиден тънкослоен транзистор, който според Amazon му дава най-високото контрастно съотношение от всеки Kindle, предоставяйки по-отчетлив текст и изображения. Животът на батерията също се увеличава от малко повече от два месеца на три месеца с едно зареждане. Подобно на своите предшественици, той е водоустойчив и включва 16 GB място за съхранение.

Има и Kindle Paperwhite Signature Edition, който има всички същите функции като стандартния Paperwhite плюс автоматично регулираща се предна светлина, безжично зареждане и двойно място за съхранение от 32 GB. И двете версии се предлагат в нови цветове, включително Metallic Raspberry, Metallic Jade и Metallic Black. Kindle Paperwhite и Paperwhite Signature Edition се предлагат сега съответно за $160 и $200 и се доставят веднага.

Amazon също обяви изцяло нов Kindle Paperwhite Kids. Той има всичките функции като стандартния Paperwhite – той е по-бърз, по-тънък и по-ярък – но се предлага с удобни за деца калъфи, някои от които са с нов дизайн. Устройството също така идва с едногодишен абонамент за Amazon Kids+ (неговата библиотека със съдържание, подходящо за деца), родителски контрол и двугодишна гаранция.

Kindle Scribe от 2-ро поколение

Kindle Scribe от второ поколение, предназначен за водене на бележки и четене, идва с няколко нови функции отвътре и отвън. Дисплеят има бели граници с дисплей, подобен на хартия, за да имитира външния вид на традиционен лист хартия. Междувременно, Premium Pen (продава се отделно) вече има гумичка с мек връх, която се усеща като тази, която бихте намерили на молив № 2.

Има и няколко нови софтуерни функции в Scribe. Има Active Canvas, което ви позволява да пишете директно в книгата, която четете (това беше голямо оплакване от потребители, което имаше с оригинала). Докато правите бележки, то ще тече около текста и ще закотвя мастилото към точното място, което сте анотирали. По този начин, ако промените размера на текста или оформлението на книгата се промени, тя няма да загуби мястото си. В бъдеще ще можете също да се възползвате от разширяващите се полета, така че да можете да пишете в страничния панел и да скриете бележките, когато сте готови.

И ако си мислите, че сте в безопасност от генеративния изкуствен интелект в историята за стартирането на хардуера за Kindles, грешите. Кажете здравей на „Изискано писане“ и „Резюмиране“. С Refined Writing можете да докоснете бутон, за да прецизирате бележките си в скриптов шрифт, така че да е четлив, но и да изглежда по-представително. Резюмирането бързо обобщава страници с бележки в водещи символи в рамките на скриптов шрифт, който можете да споделите директно от раздела на бележника.

Можете да поръчате предварително новия Kindle Scribe сега за $400 и той ще бъде доставен на 4 декември.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *