Зов за помощ: Да помогнем на малката Петранка да се пребори с тежката болест

Зов за помощ: Да помогнем на малката Петранка да се пребори с тежката болест

Животът на едно дете е в опасност заради липса на средства. Петранка Георгиева се бори с остра лимфобластна левкемия. Тя е на финалната права на лечението си, но успешното му завършване е застрашено заради липса на средства. В най-скоро време трябва да се преведе дължимата сума на болницата, за да може то да продължи.

Ето и историята на детето, разказана от майка й Райна:

„Ще ти разкажа как започна всичко с моята дъщеря Петранка – един ден просто се събудихме и коляното й беше подуто и много я болеше. Тя е малко дете на 4 годинки и помислихме, че просто се е ударила някъде. За съжаление тази болка не отшумяваше. След около 3 седмици се надуха и очите й и постоянно сълзяха. Бързо след това се подду цялото й лице и шията й.

Изключително много се притеснихме и започнахме да ходим на лекар. Първо отидохме при очен лекар, който ни каза, че вероятно има някаква алергия. За съжаление това не беше алергия и ние усещахме това. Започнахме да четем в интернет на какво се дължи поддуването на лимфните възли. Разпознахме симптомите като четяхме за тежкото раково заболяване – левкемия…

Помня много добре деня – беше събота. Тръгнахме по спешност за Бургас, за да я прегледат лекари, които ни бяха препоръчани от наши познати. Веднага лекарите разбраха, че нещо не е добре, казаха, че има възпалени органи – увеличен далак, черен дроб и тогава ни задържаха в болницата до понеделник, когато щяха да й направят подробни изследвания.

След няколко дни ни съобщиха, че детето ни има остра лимфобластна левкемия… това беше най-ужасния момент в живота ми… Не мога да ви опиша как се почувствах като майка… Петранка е второто ми дете, което се сблъсква с тежко заболяване – сестричката й страда от детска церебрална парализа..

Не знам какво да правя – първото нещо, което ми дойде е да търся спасение в доказана болница, в която има излекувани и други пациенти от тази страшна болест. Така тръгнахме и от няколко дни сме в болница Мемориал – Турция. На ден престоя ни е около 1000 евро, а лечението се очертава да е няколко месеца.“

Нека подкрепим Петранка и майка й в тежката борба!

Може да дарите с карта, PayPal, ApplePay, GooglePay или Revolut

https://pavelandreev.bg/…/zaedno-za-petranka-sreshtu…

Включете се в онлайн базара на платформата

https://www.facebook.com/groups/pavelandreevbggroup/?ref=share

Разгледайте и Фонда за лечение на деца в чужбина

https://pavelandreev.bg/subscription

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *