Зов за помощ: Да помогнем на малката Никол да пребори коварната болест

Зов за помощ: Да помогнем на малката Никол да пребори коварната болест

Никол е 8-годишно момиченце, което живее в Хасково със своето семейство. Както всички второкласници, тя обича да играе с приятелите си, да рисува красиви рисунки и да прекарва време със своето по-малко братче. Никол има и едно специално хоби – тя обожава да кара колело и да облича куклите си в красиви роклички.

Тя е усмихната, жизнена и изпълнена с мечти, но съдбата решава да изпита нея и семейството ѝ по особено тежък начин. След ходене по множество лекари, родителите чуват ужасната новина. На Никол ѝ е открит малигнен солитарен фиброзен тумор.

В този момент светът на семейството се преобръща. Никол не може да продължи да ходи на училище и да участва в тържествата, които толкова обича.Зов за помощ: Да помогнем на малката Никол да пребори коварната болест

Родителите на Никол решават да направят всичко възможно, за да помогнат на дъщеря си. След множество консултации и препоръки, те намират клиника в Турция, която предлага лечение за този вид тумор. Въпреки че шансовете са неопределени, те не губят надежда и заминават за Турция с вярата, че могат да спасят Никол.

Лечението обаче е изключително скъпо и семейството на Никол не разполага с необходимите средства. Те се обръщат за помощ към всички хора с добри сърца, които биха могли да помогнат. Нека се обединим и помогнем на Никол да пребори това тежко изпитание. Всеки дарен лев е стъпка към нейното оздравяване и към възстановяване на усмивката на едно прекрасно дете.

Ето и разказа на майката на Никол:

Здравейте, добри хора!

С цялата мъка и надежда, стаени в майчиното ми сърце, ви моля – помогнете на детенцето ми Никол да оживее!

Казвам се Ирина и съм майка на 8-годишното ни момиченце Никол. До скоро животът на семейство ни беше спокоен и съвсем обикновен, очаквахме лятната ваканция, която щяхме да прекарваме заедно в игри и разходки с Никол и нейното братче на 7 месеца. Никога не съм допускала, че животът ни може да се преобърне само за един миг. За нас това се случи на 20-ти май, когато чухме лекарите да изричат страшните думи: „злокачествен тумор”.

Всичко започна през декември, когато забелязахме близо до ключицата на Никол една подутина като топче. Изплашихме се и незабавно посетихме онкологичен хирург. След обстойни прегледи и изследвания в Хасково и София, лекарите ни успокоиха, че не е опасно и може да се оперира само ако пречи на детето. Въпреки успокоенията на лекарите, не спирахме да се притеснявахме.

Образуванието започна да нараства и в последствие да я боли. Отидохме при специалисти в Пловдив. Там се усъмниха,че може би е злокачествено. След дълга операция и резултати от биопсията, ни съобщиха, че е злокачествен тумор, който се намира под гръдния кош и мишницата и стига чак до белия дроб.

При първа възможност заминахме за Турция, но там лекарите се съмняват,че диагнозата, поставена в България е погрешна- съмняват се че е Сарком на меките тъкани. Правят всички изследвания наново, но тъй като туморът бързо нараства и през него минава голям кръвоносен съд, започва лечение с химио и лъче терапии. А след това ще се извърши операция.

Всичко, което преживяваме през последните две седмици е шок, ужас и кошмар, от който безуспешно се опитваме да се събудим. Всеки ден плача, не мога да се храня и да пия вода,не мога да преглъщам от тази болезнена буца в гърлото. Мисълта за това, което ни предстои, пронизва тялото ми с мъка всеки ден. Събуждам се нощем и лошите мислите прогонват съня до сутринта.

Николче има дълга и красива косичка. Започнах да й разказвам как при някои дечица, които се лекуват, пада косичката, че ако трябва ще я подстрижем и ще направим перука от нейната коса. А тя плаче и пита: как така? Как един родител да подготви детето си за този труден път, като самия той не знае как ще издържи?

Вярваме и се молим всеки ден, че ще преборим болестта. Николче пак ще си играе с приятелчета, ще рисува и ще спортува. Пак ще се усмихва и ще мечтае и всички ще се приберем живи и здрави удома. Единствената надежда Никол да бъде отново здрава ни дават лекари от клиниката в Турция, но лечението там е немислимо скъпо, сумите са огромни и непосилни за нашето семейство.

Затова се обръщаме към всички вас с надеждата, че ще бъдете ангелите, от които Никол се нуждае, за да премине през този труден път. Моля ви, не ни оставяйте сами в борбата!

Подкрепете Никол с дарение с карта, PayPal, ApplePay, GooglePay, Revolut или по IBAN сметка:

https://pavelandreev.bg/…/molya-vi-speshno-pomognete-na…

Банка: Алианц Банк България

IBAN: BG36BUIN95611000739743

BIC: BUINBGSF

Получател: Фондация Павел Андреев

Основание: Дарение за Никол Георгиева

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *