Зов за помощ: Да помогнем на Дияна да пребори тежката болест

Зов за помощ: Да помогнем на Дияна да пребори тежката болест

Жена се нуждае от средства, за да се пребори с тежко онкологично заболяване.

Дияна Александрова е дългогодишен учител в СУ „Васил Левски“ в град Бяла Слатина. През септември 2022г. след проведен профилактичен преглед и цитонамазка се установява наличие на туморни клетки. След биопсия е установено, че тя има нискодиференциран аденокарцином на ендометриума. Следва операция в болница Вита в град София, след което е пренасочена за продължаващо лечение в болница Аджибадем Сити Клиник Младост в столицата. През месец март 2023 г. е направен курс лъчетерапия на корем и малък таз.

По преценка на лекарите не е направен ПЕТ скенер и не е назначена химиотерапия, тъй като от скенера с контраст не са установени метастази. След втория контрастен скенер-септември месец 2023 година, обаче, такива са открити в бял дроб и Дияна започва химиотерапии в Аджибадем Сити Клиник.

„За наше огромно съжаление, вместо да се подобрява, майка ми започна да се влошава, но въпреки това продължиха с химиотерапиите, докато не се стигна до тежкото състояние, в което е сега. Беше закарана по спешност в Александровска болница, където докторите установиха субилеус – много тежко състояние, получено в резултат на коремни метастази. В момента майка ми не може да се храни и едва се движи, тъй като е изтощена физически и има силни болки в корема и дори й е трудно да движи единия си крак. Направиха й скенер в Александровска болница, който показа наличие на множество метастази в коремната кухина и химиотерапиите бяха преустановени. Казаха ни, че не можем да продължим с лечението, поради тежкото състояние“, разказва дъщеря й .

„Потърсихме помощ и в болница Сердика, но и от там ни казаха, че не можем да продължим с лечението. И така започнахме да търсим надеждата извън България. Получихме оферта от Мемориал Хоспитал Истанбул и по най-бързия начин заведохме майка ми там, благодарение на добри хора, които помогнаха с първоначалната сума за заминаването и старта на лечението.

Майка ми е прекрасен човек и най-близкият. Тя е дългогодишен учител в град Бяла Слатина –една от най-благородните професии. Обича децата и иска да продължи да ги дарява със знания и любов. Също така е част от хора към Читалище „Развитие“ град Бяла Слатина и е участвала активно в събития свързани с нашия град. В момента лечението е започнало, но ще имаме нужда от Вашата подкрепа, за да продължим да се борим. Лечението ще е продължително и тежко, както за майка ми така и за цялото ми семейство“, разказва младата жена.

Тя моли всеки, който има възможност, да подкрепи Дияна в битката с рака. „Искрено се моля, милата ми майка да успее да се пребори и да продължи да е активна и да прави добро, както винаги е правила. Благодаря, ви мили хора! Бъдете здрави!“, пише още дъщеря й.

Всеки, който желае, може да го направи тук.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *