Земетресение разлюля Южна България

Земетресение разлюля Южна България

Земетресение разлюля Южна България. По данни на Центъра за известяване на Google, то е било с магнитуд около 4,3 по Рихтер.

Епицентърът на труса е регистриран на 6 километра северно от Асеновград. За момента няма данни за пострадали и материални щети. Земетресението е усетено както в Асеновград, така и на територията на Пловдив. Трусът е бил кратък, но мощен, разказват очевидци.

По предварителна информация земетресението е усетено в градовете Асеновград, Садово и Пловдив и в района на астрономическа обсерватория Рожен. Трусът е усетен и в Хасково. Няма информация за щети и пострадали хора, съобщиха от МВР.

„Земетресение с магнитуд 4.3 е регистрирано в района на град Асеновград, област Пловдив. По данни на Националния Сеизмологичен Център към Национален Институт по Геофизика, Геодезия и География – БАН, събитията от 17 юни 2024 г., от 20:24 часа българско време е с епицентър на 5 км от град Асеновград, на 15 км от град Пловдив и на 150 км от град София“, съобщиха от Националния институт по геофизика, геодезия и география.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

News Life е страницата, в която разказваме добрите истории от всички аспекти на живота в Пловдив, България и света. Наблягаме на позитивното около нас, на това, което ни трогва и ни кара да вярваме, че с дружни усилия можем да изградим едно по-добро бъдеще за всички ни. Тук няма да откриете информация за тежки престъпления, катастрофи и лични трагедии, нито жълти новини, с които напоследък е запълнена медийната среда. Пишете ни за това, което ви вълнува, което ви трогва и ви прави впечатление, нека разказваме заедно добрите истории около нас!

Категории