Зеленски: Укрепваме позициите си в Курск (ВИДЕО)

Зеленски: Укрепваме позициите си в Курск (ВИДЕО)

Главнокомандващият на украинските въоръжени сили Олександър Сирски докладва за укрепване на позициите на украинските сили и разширяване на стабилизираната територия в Курска област на Русия, каза президентът Володимир Зеленски.

„До тази сутрин „разменният фонд“ на страната ни е попълнен. Благодаря на всички наши войници и командири, които пленяват руски военни, като по този начин ускоряват освобождаването на нашите войници и цивилни, задържани от Русия“, казва украинският президент.

„По отношение на направленията Торецк и Покровск – през последното денонощие са регистрирани десетки руски щурмове на наши позиции. Въпреки това нашите бойци и части правят всичко възможно, за да унищожат окупаторите и да отблъснат щурмовете им. Ситуацията остава под контрол“, заявява Зеленски в Twitter. ОЩЕ: Из грешките на Русия: Кремъл имал информация за офанзивата в Курск, но не реагирал

Зеленски коментира осигуряването на въоръжение за страната. „Работим върху нови пакети за поддръжка за нашата страна от нашите партньори. Набелязваме приоритетни области. Основният фокус е върху ограничаването на нападателния потенциал на Русия и осигуряването на нашите способности за далечни разстояния. Подготвяме съответните инструкции за украинските дипломати“, посочва още украинският президент. ОЩЕ: Руските страхове, че Украйна ще превземе Курската АЕЦ, пак се разгоряха (ОБЗОР – ВИДЕО)

Президентът на Украйна обсъди този въпрос на среща с представители на Всеукраинския съвет на църквите и религиозните организации. „Благодарен съм за подкрепата на законодателната инициатива за укрепване на духовната независимост на Украйна.  Във време на такава брутална руска война срещу Украйна, да си с Украйна и да си в Украйна означава да защитаваш всичко добро, човешко, което е в човешката природа“, заявява още украинският президент.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *