Завършват побратимяването между Пловдив и казахстанския град Шимкент

Завършват побратимяването между Пловдив и казахстанския град Шимкент

Да бъде завършено побратимяването между градовете Шимкент и Пловдив се споразумяха на среща днес посланикът на Република Казахстан Н.Пр. Виктор Темирбаев и кметът Костадин Димитров. Общинският съвет на Пловдив преди няколко години прие решение, с което одобри сключването на споразумение между двата града, но процесът все още не е финализиран.

По тази причина посланик Темирбаев отправи покана за посещение на делегация в Шимкент, по време на което да бъде подписан договорът за побратимяване. Пред кмета на Пловдив Костадин Димитров бе представен и новият почетен консул на Казахстан в Пловдив Пламен Панчев – изпълнителен директор на Тракия икономическа зона. По време на разговорите бяха обсъдени възможности за активизиране на междурегионалните връзки във всички сфери от взаимен интерес – култура, образование, туризъм, селско стопанство и други.

Посещението на Н.Пр. Виктор Темирбаев в Пловдив е само ден преди деня, в който Казахстан чества независимостта си. На  16 декември 1991 г. е приет Закона за независимостта на републиката, а България е една от първите страни, признала тази независимост.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *