Зашеметяваща балетна гала вечер на танцово студио „Манифик“ покори публиката в ДК „Борис Христов“ (СНИМКИ)

Зашеметяваща балетна гала вечер на танцово студио „Манифик“ покори публиката в ДК „Борис Христов“ (СНИМКИ)

На 30 юни 2024 г. танцово студио „Манифик“ остави публиката в Дома на културата „Борис Христов“ без дъх. Събитието, започнало в 17:00 часа, привлече множество почитатели на изкуството и балета, които станаха свидетели на едно незабравимо представление.Зашеметяваща балетна гала вечер на танцово студио „Манифик“ покори публиката в ДК „Борис Христов“ (СНИМКИ)

Концертът откриха най-малките танцьори от Babyballet, водени от педагога Ралица Йонова, които плениха сърцата на всички присъстващи със старанието и чара си. След тях, начинаещите групи SPS и VIA, под ръководството на Деница Сапунджиева и Таня Димитрова, демонстрираха своите умения и увереност на сцената. Изпълненията продължиха с изключителни вариации от класически балети като „Раймонда“, „Лебедово езеро“, „Дон Кихот“, „Пахита“ и „Жизел“, и други. Всяко от тях бе изпълнено с емоция и техника, които заслужиха бурни аплодисменти. Дебютът на класа по Латино танци с изпълнението „Ча-ча-ча“, воден от Петя Канева, което внесе свежест и разнообразие в програмата заедно с групата по модерни танци, ръководена от Русалия Игнатова. След краткия антракт, втората част започна с впечатляващ фрагмент от балета „Жизел“, изпълнен от група „Fouette” и ученици от VII клас към Националното училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков“. Изпълненията продължиха с „Тарантела“ и „Забава за закуска“, които показаха майсторството и разнообразието в хореографиите на студиото.Зашеметяваща балетна гала вечер на танцово студио „Манифик“ покори публиката в ДК „Борис Христов“ (СНИМКИ)

Върховият момент на вечерта бе представянето на премиер солистите на Националната опера и балет Марта Петкова и Никола Хаджитанев, които изпълниха вариации от балета „Кармен“ и адажио от спектакъла “Баядерка”. Техниката им беше безупречна, а емоцията, която вложиха във всяко движение, завладя всички присъстващи. Публиката ги възнагради с дълги и бурни аплодисменти. Концертът завърши с величествен „Валс из балета Спящата красавица“ с музика на Чайковски и хореография на Нора Маршаха, изпълнен от групите „Fouette”, “Ecarte”, “Petit pas”, “Efface” и ученици от НУМТИ.Зашеметяваща балетна гала вечер на танцово студио „Манифик“ покори публиката в ДК „Борис Христов“ (СНИМКИ)

С този изключителен концерт, танцово студио „Манифик“ затвърди своята роля като водещо средище за балетно изкуство в града. Събитието беше не само празник на таланта и труда, но и доказателство за значението на подкрепата и любовта към изкуството. Водещите на вечерта, професионалните актьори Божана Мановска и Никола Орешков, добавиха допълнителен блясък и хумор към събитието със своите елегантни и закачливи реплики, които направиха вечерта още по-запомняща се.Зашеметяваща балетна гала вечер на танцово студио „Манифик“ покори публиката в ДК „Борис Христов“ (СНИМКИ)

Ръководителката на студиото, Нора Маршаха, заслужава особени похвали за неуморната си работа и невероятната си способност да вдъхновява и обучава младите таланти. Тя, заедно с всички педагози, поддържа високи стандарти и предава своята страст към балета на всяко ново поколение танцьори. Успехите, признанието и развитието се дължат на дългогодишния труд, а безупречният имидж на танцово студио “Манифик” увеличава учениците всяка година“, бяха коментарите на публиката след събитието.Зашеметяваща балетна гала вечер на танцово студио „Манифик“ покори публиката в ДК „Борис Христов“ (СНИМКИ)

Основано през 2015 г., танцово студио „Манифик“ предлага богата програма за деца и възрастни, като се стреми да развива културния живот в града и да възпитава любов към изкуството от ранна възраст. Студиото е известно с високото си ниво на обучение и иновативните си класове, които допринасят за личностното и професионално развитие на своите ученици. В началото на сезона се откриха две нови зали, в които групите имат повече пространство и възможности за развитие.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *