Заради ремонти: Важни промени в организацията на движението в "Западен"

Заради ремонти: Важни промени в организацията на движението в "Западен"

В периода 15 – 22 януари ще бъде изцяло затворено за движение южното платно на бул. „Хаджи Димитър“. Това съобщиха от район „Западен“ след среща при зам.-кмета на Община Пловдив инж. Тошо Пашов с представители на строителните фирми, надзор, КАТ, ОП „Организация и контрол на транспорта“ и районната администрация.

Срещата бе по повод продължаване на строителните дейности по изграждането на обходен колектор и водопровод по ул. „Царевец“. Очаква се затварянето на южното платно да натовари сериозно трафика по ул. „Иван Стефанов Гешев“, поради което се умоляват гражданите да спазват правилата за пътна безопасност и движение.

В периода 6 – 15 март ще бъде затворено и кръстовището на ул. „Царевец“ и ул. „Солунска“. Движението по ул. „Царевец“ ще остане непроменено, с изключение на възможността за преминаване на кръстовището по ул. „Солунска“. Автомобилният трафик ще бъде пренасочен по ул. „Равнища“ и бул. „Пещерско шосе“.

Автобусите, които преминават по ул. „Солунска“, ще се движат по бул. „Пещерско шосе“, като предстои да бъде уточнено какъв ще бъде маршрутът им, за да продължат да обслужват придвижването на граждани и ученици от и до СУ „Свети Свети Кирил и Методий“ и МГ „Академик Кирил Попов“. Изпълнителите на проекта са поели ангажимент до 15 март да приключат с ремонтните дейности, така че след отваряне на пробива „Модър – Царевец“ тази важна пътна артерия да се използва пълноценно.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *