Започна изграждането на изцяло нова улица в Пловдив (СНИМКИ)

Започна изграждането на изцяло нова улица в Пловдив (СНИМКИ)

Започна изграждането на изцяло нова улица в пловдивския район „Източен„. Става въпрос за продължение на ул. „Георги Странски“, която ще свърже бул. „Санкт Петербург“ с мол „Plaza“.Започна изграждането на изцяло нова улица в Пловдив (СНИМКИ)

Старт на дейностите бе даден с молебен, отслужен от отец Ангел от храм „Свети пророк Илия“. Кметът на Пловдив Костадин Димитров, заместникът му Иван Стоянов и кметът на района Емил Русинов направиха символичната първа копка, а градоначалникът лисна и менче с вода, като пожела безаварийна работа. Започна изграждането на изцяло нова улица в Пловдив (СНИМКИ)

„Това ще е първият етап на изграждането на ул. „Георги Странски“. Улицата ще е с дължина 200 метра, ширина 7 метра и тротоари по 1,5 м. от двете страни. Ще бъде направен нов водопровод, ще се извърши озеленяване и ще се постави ново осветление. Ще бъдат направени и 51 паркоместа. Първата част от улицата трябва да е готова до края на май, началото на юни. След това предстои втория етап – до ул. „Радко Димитриев““, съобщи кметът на „Източен“ Емил Русинов.Започна изграждането на изцяло нова улица в Пловдив (СНИМКИ)

„Във втория етап съществуващата улица ще бъде разширена, ще бъде премахнат стария кантар и ще бъдат направени тротоари. В момента преминаването на пешеходци е много трудно“, уточни бившия кмет на „Източен“ и настоящ заместник–кмет в Община Пловдив Иван Стоянов, който също е работил по проекта.Започна изграждането на изцяло нова улица в Пловдив (СНИМКИ)

Кметът Костадин Димитров поздрави районната администрация за приемствеността между предишния и настоящия кмет. Той уточни, че често ползва улица „Богомил“ като алтернативно трасе, за да стигне до търговските обекти. „Този проект е много важен, тъй като виждате колко много хора минават от тук за големите търговски обекти в района. С откриването на ул. „Богомил“ успяхме да подобрим трафика в района и вече много хора я ползват, за да избегнат задръстванията по бул. „Санкт Петербург“. С изграждането на ул. „Георги Странски“ ще облекчим трафика в тази зона, използвана от много пловдивчани“, уверен е кметът на Пловдив.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *