Заедно за Рая: Да помогнем на 11-годишното момиче да оздравее

Заедно за Рая: Да помогнем на 11-годишното момиче да оздравее

11-годишната Рая Любенова се нуждае от средства за лечение. Момичето се бори с коварно заболяване, като в турска клиника дават надежда, че тя може да бъде излекувана.

Ето и разказа на нейните родители:

Пишем това писмо с натъжали от болка сърца! Най-трудното нещо е да си безсилен да помогнеш на детето си,но вярваме,че с вашата помощ ще успеем!

Ще ви разкажем нашата история.

Ние сме родители на едно прекрасно 11 годишно момиченце Рая. За наше огромно нещастие през месец февруари,при преглед от личен лекар беше забелязана подутина в областта на небцето.И от този момент за нас започна адът!

Беше приета в болница и бяха назначени изследвания за установяване подутината (вкл. й бе взета биопсия), която за съжаление установи много рядък и агресивен тумор на меките тъкани (рабдомиосарком). Тъй като болестта е изключително рядка (3 на 1 000 0000 деца) се наложи да потърсим спешно помощ в Турция. И така без да губим време заминахме. Там направиха всички необходими изследвания, които за наше огромно съжаление потвърдиха диагнозата. Оказа се, че болестта се развива изключително бързо, буквално с дни.

Освен необходимите изследвания,направиха ЯМР и ПЕТ скенер,които установиха метастази в областта на шията. От турската клиника назначиха 4 курса спешна химиотерапия. Към момента са направени първите две вливки.Сумата ,която е необходима за последващото лечение е абсолютно непосилна за нашето семейство. Като след приключване на химиотерапията е възможна операция с последваща реконструкция на меките тъкани и последваща лъчетерапия.

Сега повече от всякога имаме нужда от вашата помощ. За нас е важен всеки един лев, дарен от вас, и ви благодарим безкрайно за подкрепата и съпричастността. Вярваме,че всички заедно ще постигнем чудото рая да се излекува.

Който желае да помогне, може да го направи тук.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *