Временно затруднение на движението по ул. „Индустриална“ в Асеновград

Временно затруднение на движението по ул. „Индустриална“ в Асеновград

Община Асеновград информира, че временно ще бъде затруднено движението по част от ул. „Индустриална“. Причината е, че във вторник (28.05.24 г.) и в сряда (29.05.24 г.) ще се провеждат строително-монтажни работи (СМР), в рамките на работния ден. Затворена за преминаване ще бъде едната лента от пътното платно – тази, която е в посока Асеновград. Движението ще се осъществява чрез осигурен пропускателен режим. Временната реорганизация по ул. „Индустриална“ ще бъде въведена за отсечката от кръстовището с околовръстното шосе до ул. „Възрожденци“.

Промяната на движението за следващите два дни се налага, във връзка с изпълнение на проект по включване на водопровод и канализация към новоизграждащата се фабрика за ски в зоната. Призовават се водачите на автомобили, преминаващи през отсечката, да шофират с повишено внимание и да спазват поставените знаци.

Припомняме, че в община Асеновград се реализира инвестиционен проект – изграждане на завод за производство на ски. Очаква се да бъдат разкрити голям брой нови работни места. В тази връзка, със сътрудничеството на общинската администрация, инвеститорът отправи искане до Министерството на иновациите и растежа (МИР) за изграждане на техническа инфраструктура и проектното предложение беше одобрено. С отпуснатите средства ще бъде създаден общински път в Промишлена зона (ПЗ) „Север“ и връзка с ул. „Индустриална“. Изграждането на водопровод и канализация са част от планираните дейности в зоната.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *