ЦИК свали предизборен билборд на ПП-ДБ с Денков, Борисов и Пеевски

ЦИК свали предизборен билборд на ПП-ДБ с Денков, Борисов и Пеевски

Да се свалят билбордове в София и Пловдив с лика на експремиера Николай Денков, Бойко Борисов и Делян Пеевски. това решение взе ЦИК след постъпила жалба от ГЕРБ.

На предизборното табло са сложени три снимки – на Денков, който е кандидат за депутат от ПП-ДБ, на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и на председателя на ДПС Делян Пеевски. Последните двама са като „залепени“. Текстът гласи „Какъв искате да бъде вашият премиер“.

Жалбата срещу агитацията е подал административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов. Той е недоволен единствено от използването на лика на Бойко Борисов. Това било неправомерно, като се уронвал и престижът на лидера на ГЕРБ.

С 12 „за“ и един глас „против“ бе одобрено предложението за установяване на нарушение, за което ще бъде санкциониран Николай Денков. Ще се възложи на областните управители в София и Пловдив да свалят билбордовете. Гласът „против“ е бил на Цветозар Томов, който е от квотата на ПП-ДБ, а решението на ЦИК може да се обжалва в съда, предава Actualno.com.

От Делян Пеевски все още няма реакция, н на билбордовете остро реагира самият Бойко Борисов. Още: Борисов към Денков: Сложи си на билборда Киро и Асен

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *