Вижте оценките от матурите

Вижте оценките от матурите

Оценките от държавните зрелостни изпити са излезли. Резултатите от Националното външно оценяване на четвъртокласниците и от Държавните зрелостни изпити можете да видите ТУК. Проверката става с входящ номер и идентификационен код.

Близо 47 000 ученици се явиха на първата матура по български език и литература, а над 46 000 на втория изпит – по профил или професия. В НВО по български и математика участваха над 52 000 четвъртокласници.

Над 50 000 зрелостници се явиха на матурата по БЕЛ. Изпитът започна в 8:30 ч. на 17 май в 759 училища в страната. Ангажирани бяха близо 13 000 квестори.

Рано тази сутрин бе изтеглен вариант 15, по който работиха зрелостниците. Изпитният вариант беше генериран от 5 859 375 възможни комбинации.

Последният 41-ви въпрос включва есе по зададена тема или интерпретативно съчинение върху една или няколко изучавани художествени творби.

Темата на интерпретативното съчинение за зрелостниците бе „Цената на компромиса“ по произведението на Христо Смирненски „Приказка за стълбата“. Темата на есето бе „Мълчанието – сила или слабост“.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *