Вълна от фалшиви сигнали за бомби в училищата у нас

Вълна от фалшиви сигнали за бомби в училищата у нас

Сигнал за бомба в Професионалната гимназия по туризъм в Русе е получен тази сутрин около 10 часа, потвърдиха от полицията. Заради заплахата полицейски екипи незабавно са отцепили района и са евакуирали учениците.

По предварителна информация сигналът е получен по електронната поща, като подобни заплахи са изпратени и за други учебни заведения в страната. Част от тях са в Сливен, Стара Загора и София.

Незабавно е стартирала процедурата за действие при заплаха от използване на взривно устройство в обект за обществено ползване с масово пребиваване на хора, като в момента полицията извършва претърсване на сградата.

Сигнал за бомба е получен в шуменската Професионална гимназия по икономика. Учениците, учителите и работещите в учебното заведение са евакуирани. На място има екипи на полицията и пожарната, които са предприели действия, следвайки инструкциите и указанията за такава ситуация. Сигналът е получен по електронна поща и по информация на местната полиция, няма подобна ситуация в областта.

Сигнал за бомба е получен и в училище в Стара Загора. Учениците не са били евакуирани, а часовете са продължили. Полицаи са извършили проверка територията на учебното заведение, като не  е открито нищо съмнително.

В Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника в Бургас е получен мейл за поставено взривно устройство в 9:47 часа. Директорът на училището е подписал протокол и занятията не са преустановени.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *