В месеца на мъжкото здраве: Безплатни урологични прегледи в УМБАЛ "Свети Георги"

В месеца на мъжкото здраве: Безплатни урологични прегледи в УМБАЛ "Свети Георги"

С информационни кампании и безплатни прегледи Клиниката по урология към УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД – Пловдив отбелязва Месеца на мъжкото здраве.

“Важно е поне веднъж в годината да си правим преглед, защото това допринася за ранното и своевременно откриване и лечение на безсимптомно протичащи онкологични и неонкологични заболявания като злокачествените новообразувания на бъбреците, пикочния мехур, простатната жлеза, тестисите, половия член и т. н., уролитиазата, възпалителните заболявания, вродените аномалии и редица други състояния, които изискват превенция, диагностиране, лечение и проследяване “, казва началникът на клиниката проф. д-р Маджид Кадим

Едно от най-честите онкологични заболявания при мъжете, след рака на белия дроб и колоректалния карцином, е на простатната жлеза. През 2020 г. в света са регистрирани близо милион и половина нови случаи. “Точно затова всеки мъж над 45-годишна възраст е добре дошъл за безплатни профилактични прегледи и консултации”, казва още проф. Кадим. Прегледите ще се осъществят през целия месец на бул. Пещерско шосе 66, кабинет № 10, етаж 1, от 8 до 12 ч. с предварително изследване на ПСА и записан час на тел. 032 60 27 82.

Клиниката по урология работи денонощно в реновирани условия и предлага на своите пациенти комфорт, отговарящ на европейските стандарти. В нея се извършват от леки до много сложни по обем оперативни интервенции.

В клиниката работят едни от най-добрите професионалисти в сферата. “Разполагаме с модерна медицинска апаратура за диагностика на урологичните заболявания, за минимално инвазивна хирургия и класическа оперативна дейност, последно поколение лазер, лапароскопско оборудване, ехограф, рентген, апаратура за извънтелесно разбиване на камъни и четири операционни зали”, заяви проф. Кадим.

Публикувай коментар

1 Comment

  1. Абсолютно измама лъжа и най-малкото неорганизираност.. след четири часа чакане в кабинет номер 10 погледнаха теста за pca и казаха че на този етап е това следващото изследване на етаж номер 9 отивам на етаж номер 9 никой нищо не знае и ме върнаха По живо по здраво.. само да вметна вънка паркинга са го направили 2 лв на час

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *