Убийството на Димитър от Цалапица: Задържаха в Дания избягалият Рангел Бизюрев

Убийството на Димитър от Цалапица: Задържаха в Дания избягалият Рангел Бизюрев

Рангел Бизюрев, който е заподозрян за убийството на Димитър Малинов в Цалапица, е задържан в Дания по искане на българската прокуратура, предаде bTV. Спрямо Бизюрев има издадена Европейска заповед за арест от лятото на тази година. По информация на bTV с категоричност е установена самоличността на задържания, посредством пръстови отпечатъци и снимки.

Предстои в кратки срокове нашите власти да изискат принудителното довеждане на лицето в България, където ще бъде обвинен за убийство. Разследването се ръководи от Окръжната прокуратура в Пловдив. Задържането на Рангел Бизюрев е изключително важно, защото на практика той може да разкаже какво са правили близнаците Борислав и Валентин Динкови, които бяха обвинени в укриване, и така да се променят техните обвинения.

Тялото на 24-годишният Димитър беше заровено при опит престъплението да бъде прикрито. Той беше обявен за издирване дни преди тялото му да бъде открито в края на юли. Според първоначалните разследвания Рангел Бизюрев беше избягал в Германия. За престъплението е предвидено наказание – лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Издирваният мъж има регистрирани криминални прояви, но те са доста назад във времето. Той е напуснал България на 24 юли рано сутринта от летището в София, билетът му е бил предварително заплатен. Не може да се каже обаче дали убийството е било предварително планирано. Последваха редица протести на жителите на Цалапица за задържането на убиеца на Димитър.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *