Това ли е първото бебе за годината в България?

Това ли е първото бебе за годината в България?

Момченце, родено в болница „Свети Георги“ в Пловдив в 00:01 ч., е претендент за първото бебе на 2024 г. Една минута след полунощ в Клиниката по акушерство и гинекология към университетската болница се роди момченцето Минчо, който тежи 2,850 кг и е с ръст 51 см, съобщиха от лечебното заведение.

„Бях планирана за нормално раждане, но се наложи да ни приемат по спешност. За щастие, лекарите реагираха много бързо, подходиха умело, професионално, за да може и аз, и бебчето да сме добре. Всички бяха отзивчиви и внимателни. Благодарни сме им от все сърце за усилията и отношението”, казва майката Лиляна. Семейството е от Пловдив, момченцето е кръстено на дядото по бащина линия.

Лиляна пожелава на себе си и семейството си най-вече здраве. На всички в клиниката желае все така да радват хората, като бъдат част от най-важното нещо – даряването на нов живот. Да са винаги толкова добри, екипни и успешни.

Припомняме, че за миналата 2023 година отново първото бебе беше родено в Клиниката по акушерство и гинекология към УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД – Пловдив, но тогава то делеше челното място с друго бебче от София. Тази година първенец е Минчо появил се на бял свят точно в 00:01 часа.

 

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *