"Това е малоумие": Бивш министър на културата за скандалните схеми в театрите

"Това е малоумие": Бивш министър на културата за скандалните схеми в театрите

Това е малоумие – така определи скандалните театрални афери в студиото на „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ бившият министър на културата Кръстю Кръстев. Петното, което се хвърли върху тази система, която работи добре, е невъобразимо, добави той.

„Не мога да си представя кои са тези хора, които са си представили, че тази плиткоумна схема може да проработи, тя е хваната на момента. Въпросът е, че тя е хваната малко по-късно, отколкото трябва да бъде. къде са причините да не се забележи веднага, това ще го кажат компетентните органи. Вярвам в техния професионализъм и те ще кажат как е станало, по какъв начин. Става въпрос за тези назначавания на хора, които нямат нищо общо с театъра, в който са назначени и им били взети картите, за да могат хората да вземат парите“, обясни Кръстев.

Непрекъснато в Министерството на културата се получават различни сигнали за нарушения, каза още той и допълни: „И нашият екип реши, че всички сигнали трябва да бъдат проверени. Има си закон, има си правилник, има си ред, по който това се прави – звената, инспектората и вътрешния одит на Министерството на културата. Направиха проверки. В тези звена работят добри професионалисти, но проблемът е, че са малко. Проблемът е, че тези звена са малки, защото в Министерството на културата има 103 разпоредители.“ Кръстю Кръстев призна, че тези сигнали са били дадени тогава на прокуратурата и на АДФИ.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *