Търг за арт творби събира дарения за детски фестивал

Търг за арт творби събира дарения за детски фестивал

Фондация за изкуства InBetween организира благотворителна вечер в подкрепа на организацията на детски фестивал за изкуства “Ние сме децата на реката”. Събитието ще се проведе на 22-ри април от 18:30ч в Уникредит Студио, София, намиращо се на площад Света Неделя №7 . Програмата ще включва благотворителен търг, като участниците ще имат възможност чрез дарението си да подкрепят детския фестивал за изкуства чрез покупка на арт творби/авторски принтове на Мира Мохсен.

Основната цел на благотворителната вечер е да набере средства в подкрепа ежегодния детски фестивал, иницииран от фондацията – “Ние сме децата на реката” –  “Искаме да успеем да обединим артисти, бизнес, граждани около идеята за преоткриването на градски пространства, които са недостатъчно използвани, като реките, за различни занимания – изкуство, спорт, разходки, семейни уикенди.”, казва Мира Мохсен, основател на фондацията. –Един от основните акценти на фестивала ще бъде темата за превенция на замърсяването и нашата роля за опазване на природата. За нас тази тема е изключително важна и се надяваме, чрез езика на изкуството да успеем да предадем по-лесно посланието ни за нуждата от споделена отговорност към нея”.

Пилотното издание на ежегодния детски фестивал за изкуства “Ние сме децата на реката”, ще се проведе през месец септември в Пловдив. Фестивалът има за цел да сближи децата с изкуството и да даде възможност за откриване на нови творчески хоризонти пред подрастващите и да катализира детския творчески потенциал. Едно от посланията, които ще отправи събитието е насочено към връзката на малки и големи с природата и възможностите, които ни дава реката за отдих и забавление.

Всички желаещи да се включат на търга и да подкрепят “Ние сме децата на реката”, могат да заповядат в УниКредит Студио на 22-ри април от 18.30 часа.

Партньор на Благотворителна вечер е Уникредит Студио.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *