"Там, където не сме" с музика на Шопен, поезия на Георги Господинов и балет с премиера в Пловдив

"Там, където не сме" с музика на Шопен, поезия на Георги Господинов и балет с премиера в Пловдив

Премиерното представяне на танцово-поетичния концерт „Там, където не сме“ с музика за пиано на Фредерик Шопен и поезия на Георги Господинов събира виртуози на музиката, актьорското майсторство и балета на сцената на Драматичния театър – Пловдив в Нощта на театрите на 18 ноември 2023г. от 19:00ч. Това е спектакъл, който се преживява дълбоко и помни дълго, защото пленява всяко сетиво. Пианистката Венета Нейнска, актрисата Дария Симеонова и балетистите Виктория Петрова и Васил Дипчиков ще преплетат класическата музика на Фредерик Шопен със стиховете на Георги Господинов и искрената хореография на чувствеността в представление, което обединява трите изкуства – поезия, музика и танц.

Дария Симеонова е влизала в кожата на много запомнящи се герои и в най-различни направления на актьорското майсторство. Освен сериалите „Под прикритие“ и „Откраднат живот“, от които е позната на широката публика, тя е част от трупата на Театър „София“, Театрална работилница „Сфумато“ и редица филмови продукции.

Венета Нейнска – талантът на пианистката докосва с нежност и прецизност, присъщи на искрения и неподправен талант. А пътят на този талант се простира толкова надалеч. Венета Нейнска започва образованието си в музикалното училище в град София и продължава развитието си при Джон Пери в Южнокалифорнийския Университет в Лос Анджелис, Калифорния и Джоан Хавил в училището по музика и драма „Гилдхол“ в Лондон, Великобритания.

Виктория Петрова и Васил Дипчиков са солисти на единствената българска трупа за съвременен танц и танцов театър в България – балет „Арабеск“. Освен в постановките „Нестинарка“, „Лешникотрошачката“ и „Ромео и Жулиета“ артистичното дуо участва в множество филми, видео клипове, реклами и телевизионни формати.

Георги Господинов е носител на престижни литературни награди, сред които международната награда „Букър“ и „Премио Стрега Еуропео“. Той е един от най-превежданите и награждавани български автори. Именно стихосбирката му „Там, където не сме“ вдъхновява и дава името на представлението, в което са включени и други негови произведения.

Организаторите от Sofia Art Institute избират “Там, където не сме” за своя първи проект пред широката публика, заявявайки своето намерение за създаване на значима културна платформа, в която обучението по всички изкуства да бъде на най-високо ниво, а адаптирани версии на образователните им програми да бъдат имплементирани из цялата страна, достигайки включително до деца в неравнопоставено положение. С този проект Sofia Art Institute започва изграждането на общност, която посреща топло всеки желаещ да се учи и развива, а водеща цел за екипа на Sofia Art Institute е възпитанието в самоусъвършенстване, стремеж към познание и духовна извисеност.

Билети са достъпни в epaygo.bg, на касите на EasyPay и касата на Драматичния театър – Пловдив.

Специално предложение на организаторите са VIP билетите, които осигуряват не само най-добрите места в залата, но и възможност за публиката да подкрепи дейността на Sofia Art Institute и принципите, зад които организацията застава. Тези ограничени по брой билети дават достъп до VIP салона след концерта, където публиката ще има възможност за среща с изпълнителите, ще се наслади на изисканите вина на Aya Estate Vineyards и ще получи комплименти от издателство „Жанет 45“, Laboratorios Babe и Doppelherz, България.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *