Спешни медици изродиха бебе в линейка в Плевенско

Спешни медици изродиха бебе в линейка в Плевенско

Екип спешни медици изродиха бебе в линейка в Плевенско. Сигнал за родилка с контракции на 2-3 минути е получен в четвъртък сутринта около 7:30 часа. Повикването е за адрес в село Николаево.

На място екипът установява 20-годишна жена, на която ѝ предстои да роди третото си дете. Оказва се, че раждането вече е започнало и бебето проплаква още в линейката. То е момиченце с тегло 2,920 кг и ръст 48 см.

„Изплака без аспирация. Всичко приключи успешно, след което закарахме майката и бебето във Втора клинична база на УМБАЛ „Д-р Георги Странски“. И двете се чувстват добре“, каза пред БТА д-р Виола Игнатова, която заедно с акушерката Калинка Величкова е помогнала детето да се появи на бял свят. Тя обясни, че в практиката си е имала и други такива случаи, но различното при този е, че това е първото бебе, родено в линейка в Плевенско от началото на годината. „Раждането на новия живот е винаги тръпка“, допълни акушерката Калинка Величкова.

По думите ѝ, за да се извърши раждане извън болница, са необходими умение на медиците и спокойствие. Роденото на 4 януари бебе е кръстено Румяна.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *