САЩ са имали информация за ирански заговор за убийството на Доналд Тръмп?

САЩ са имали информация за ирански заговор за убийството на Доналд Тръмп?

Съединените щати са получили разузнавателна информация от източник през последните седмици за ирански заговор за опит за убийство на бившия президент Доналд Тръмп, съобщи Си Ен Ен.

Това е довело да засилване на охраната и мерките за сигурност на бившия президент, но и поставя още въпроси относно пропуските по време на съботни митинг в Пенсилвания, когато Тръмп беше ранен.

Според информацията няма индикации, че „иранският заговор“ има връзка с атентата срещу кандидата за президент, извършен от 20-годишния Томас Матю Крукс. Тръмп и екипът му са били уведомени за заплахата от чужда държава.

„Сикрет сървис“ многократно са предупреждавали хората зад кампанията на Тръмп да не провеждат митинги на открито, които крият по-големи рискове от събития, до които агенцията може да контролира по-добре достъпа, казаха хора, информирани по въпроса.

В един момент от кампанията екипът на Тръмп е спрял да прави „изненадващи събития“, тъй като не е имало възможност всички хора наоколо да бъдат проверени. Иран многократно се е заричал да отмъсти за убийството на американската армия на генерал Касем Сулеймани, главнокомандващ елитните ирански бригади „Ал-Кудс“, посочва Си Ен Ен. Атаката срещу него беше на 3 януари 2020 година на международното летище в Багдад по нареждане на президента Доналд Тръмп, припомня bTV.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *