Събор с възстановка „Ангел войвода“ край Асеновград (ПРОГРАМА)

Събор с възстановка „Ангел войвода“ край Асеновград (ПРОГРАМА)

Български събор ”Ангел войвода”, с историческа възстановка, ще се проведе и тази година на 28-ми, 29-ти и 30-ти юни (петък, събота и неделя) в Араповски манастир „Св. вмчц. Неделя“, разположен край Асеновград. И през 3-те дни, на манастирските поляни ще се съживи споменът  за  старите занаяти, гозби, премени, накити и оръжия. Събитието се провежда с финансовата подкрепа на община Асеновград, като за целта са отпуснати 5000 лв.

Предвидено е да бъдат пресъздадени битието на хората от миналото. Ще се пеят български народни песни, ще се проведе и кулинарна изложба-базар. Един от кулминационните моменти на събора е възстановката за живота и саможертвата на легендарния хайдутин Ангел Войвода, която ще се състои на 29.06.24 г. (събота) от 20:00 ч. И през 3-те дни на събора посетителите ще могат да разгледат Араповски манастир “Св. вмчц. Неделя”; Кулата на Ангел войвода; Аязмо ”Св. Неделя”.

Пълната програма на събитието може да откриете от приложената по-долу снимка, както и – ТУК: https://www.facebook.com/bgsaborahisary .

Събор с възстановка „Ангел войвода“ край Асеновград (ПРОГРАМА)

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *