С над 400 нови знамена Пловдив посреща националния празник (СНИМКИ)

С над 400 нови знамена Пловдив посреща националния празник (СНИМКИ)

С над 400 нови знамена Пловдив посреща националния празник 3 март – Ден на Освобождението на България от османско иго. Те са монтирани от екип на общинското предприятие „Чистота“ по електрическите стълбове на шест от входно-изходните артерии на града – Асеновградско, Кукленско, Карловско, Пещерско, Голямоконарско шосе и надлез „Скобелева майка“.С над 400 нови знамена Пловдив посреща националния празник (СНИМКИ)

Нови флагове се веят също на „Коматевско шосе“, пред сградата на Общината,  до изложбената зала на Главната улица, на площад „Римски стадион“, моста на Панаира и други знакови места в града. Броят на националните и пловдивските знамена е разпределен по равно. Осигурени са от Община Пловдив и са изработени от Общинското социално предприятие за хора с увреждания.С над 400 нови знамена Пловдив посреща националния празник (СНИМКИ)

Обновени са и трибагрениците върху 15-метровите пилони на входовете на Пловдив. За първи път голям трикольор е монтиран до Овощарския институт.С над 400 нови знамена Пловдив посреща националния празник (СНИМКИ)

Директорът на „Чистота“ инж. Десислава Георгиева напомни, че по традиция знамената се обновяват два пъти годишно – в навечерието на националния празник 3 март и на 6 септември, когато се честват Денят на Съединението и празникът на Пловдив.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *