Руски генерал с нова провокация: Ако удари по България и Румъния не отрезвят Запада, ще атакуваме Германия и САЩ

Руски генерал с нова провокация: Ако удари по България и Румъния не отрезвят Запада, ще атакуваме Германия и САЩ

Поредна провокация от страна на руски говорители бе разпространена от медиите в Русия. Според информацията генерал-майорът от резерва Сергей Липовой е заявил, че за да засегне Запада, Москва ще бъде принудена да атакува складове за ракети с голям обсег в Полша, Румъния и България.

„Русия ще бъде принудена да атакува Германия и САЩ, ако хипотетичните удари по складове за ракети с голям обсег в Полша, Румъния и България не отрезвят Запада“, казва генерал Липовой, цитиран от руски издания.

По-рано прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че предоставянето на Киев на ракети с голям обсег и правото да ги използва за удари дълбоко в руска територия би означавало, че Западът се опитва да продължи военните действия „до последния украинец“, припомня bTV.

Президентът на САЩ Джо Байдън вече омаловажи предупрежденията на Владимир Путин за война, ако на Украйна бъде позволено да обстрелва руската територия с осигурени от Запада далекобойни ракети. Байдън подчерта, че не е обърнал много внимание на руския лидер. „Не мисля много за Владимир Путин“, каза той, когато се срещна с британския премиер Киър Стармър в Белия дом за разговори дали да премахнат ограниченията на Киев за използване на доставено оръжие.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *