Румен Радев: Реакциите на партиите ще бъдат ясен знак за втория мандат

Румен Радев: Реакциите на партиите ще бъдат ясен знак за втория мандат

Очаквам още тези дни да стане ясно ще има ли мнозинство в парламента и подкрепа за мандата, даден на втората по численост парламентарна група. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти на авиобаза „Враждебна“. Там той участва в отбелязването на 20-годишнината от приемането в състава на Военновъздушните сили на Република България на учебно-тренировъчните самолети PC-9M и транспортен самолет PC-12/45.

По думите му реакциите на останалите парламентарно представени партии ще бъдат ясен знак за това дали ще има такава подкрепа. „И съответно аз да взема своето решение“, каза Радев. „Винаги съм се водил от Конституцията, така ще постъпя и сега“, категоричен беше държавният глава.

Още: Съдебна реформа преди правителство предлага ПП-ДБ, това може да отнеме 3 месеца

Вчера ПП-ДБ се срещнаха с Румен Радев, за да обсъдят идеите си за възможен изход от политическата криза и това кога може да бъде връчен втория мандат. Те обявиха, че ще предложат на останалите партии в парламента специална декларация и списък със закони, които трябва да бъдат приети преди връчването на мандата. Срокът, за който става дума, е около три месеца.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *