Решено: Изграждат нов парк в "Коматево" (ВИДЕО)

Решено: Изграждат нов парк в "Коматево" (ВИДЕО)

Общинският съвет реши единодушно да се изгради нов голям парк в квартал „Коматево“. Гласуването бе посрещнато с аплодисменти от представители на квартала, които присъстваха в залата.

Предложението бе внесено от кмета на район „Южен“ Атанас Кунчев, който пое ангажимент към над 3800 жители на квартала, поискали да има нова зелена зона между „Коматево“ и „Остромила“. С гласуването днес бе променен статута на поземления имот и от районната администрация могат да започнат работа по проекта за нов парк. Теренът освен за озеленяване е отреден и за образование, като в бъдеще остава възможността там да бъде изградена детска градина.

Кметът Костадин Димитров благодари на общинските съветници и на кмета на „Южен“ Атанас Кунчев. „Важно беше това да се приеме, за да знаят коматевци, че имат подкрепата на Пловдив“, каза той, като призова проектът да се раздели на етапи, за да се започне максимално бързо работата по него. „До изпитването на нуждата от детска градина и докато намерим финансиране за нея, там ще има парк“, допълни той.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *