Реал Мадрид обърна Байерн в края, отива на финал срещу Борусия Дортмунд

Реал Мадрид обърна Байерн в края, отива на финал срещу Борусия Дортмунд

Реал Мадрид доказа, че никога не бива да бъде отписван в Шампионска лига. „Кралския клуб“ се класира за финала, който ще се състои на „Уембли“ на 1-ви юни, а съперник ще бъде Борусия Дортмунд. Байерн Мюнхен предвкусваше победата, след като водеше две минути преди края на редовното време, но в крайна сметка бе обърнат за секунди и загуби с 1:2 (общ резултат 3:4).

Считаният за почти сигурен нов футболист на Реал – Алфонсо Дейвис, даде преднина на своя тим в 68-ата минута със супергол и изглеждаше сякаш ще се превърне в големия герой. Тогава обаче излезе на сцената Хоселу, който вкара първо в 88-ата минута след много груба грешка на иначе отличилия се с невероятни спасявания Мануел Нойер. В първата минута от добавеното време пък засече топката в опразнената врата след чудесно подаване от Антонио Рюдигер.

Германският вратар влезе в клуба на футболистите с по 150+ мача в Шампионска лига (това стори и Тони Кроос). На няколко пъти спаси своя отбор с изумителни намеси срещу Винисиус Жуниор и Родриго, но накрая се превърна грешник, след като изпусна топката след неособено труден изстрел от Вини.

Това бе осми път, в който Реал и Байерн се срещат на полуфиналите в Шампионска лига (и предшествениците на турнира), като вече двата тима са продължавали към финала по равни пъти – четири (в последните години Реал е доста по-успешен в елиминациите срещу Байерн).

Това е 18-и финал за Реал в турнира, както и 6-и в последните 11 години. „Кралския клуб“ е загубил само три финала в надпреварата, а на 1-ви юни ще бъде в ролята на абсолютен фаворит срещу Борусия Дортмунд.

Карло Анчелоти пък се превърна в първия треньор, който извежда отбора си до шести финал в турнира. Италианецът все още няма загуба срещу свой бивш отбор, като конкретно срещу Байерн е със 7 победи и 3 равенства. Любопитното е, че Реал изравни Байерн в исторически план при баланса в съперничеството – вече двата тима са си разменили по 12 победи, като има и 4 равенства (головата разлика пък е 46:45 в полза на „белия балет“).

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *