Район "Източен" с конкурс по повод Деня на Земята

Район "Източен" с конкурс по повод Деня на Земята

Район „Източен“ обявява конкурс за есе и приказка. Инициативата е по повод Деня на Земята, който отбелязваме на 22 април. Конкурсът е под патронажа на кмета на района Емил Русинов.

С есе могат да участват ученицита, а за приказка – деца от детските градини и подготвителните групи в училищата. Темата е „Земята е нашия дом – да я опазим“. Приказката може да има и друго заглавие, но съдържанието да е свързано с темата.

Право на участие имат всички деца и ученици от учебните заведения на територия на район „Източен“. Конкурсът ще се проведе до 12 април 2024 г. Резултатите ще бъдат обявени на 18 април, а официалното награждаване ще е на 22 април.

Оценяването ще бъде в две възрастови групи – първа група – деца от детски градини за приказка, и втора група – ученици за есе. С изпращането на своите творби авторите се съгласяват с условията на конкурса и дават разрешение творбите им да бъдат публикувани. Ще бъдат  отличени с  награди 3 есета и 3 приказки по темата.  Творби, получени след края на обявения срок, не участват в конкурса

Всички участници могат да участват с една  творба в обем до 2 страници; шрифт –Times New Roman, двустранно подравняване, междуредово отстояние 1,5. Всяка творба следва да има заглавие; на титулната страница трябва да бъде посочена следната информация: трите имена на автора и наименование на учебното/детското заведение. Допустимо е в приказките да има илюстрация от автора.

Творбите се изпращат най-късно до 12 април на имейл адрес: [email protected]  с придружаваща информация на писмото – трите имена на автора, учебно заведение, адрес и телефон за връзка с детето/родителя.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *