Природонаучният музей организира ателие „Фантастична градина от сукуленти“

Природонаучният музей организира ателие „Фантастична градина от сукуленти“

В рамките на „Дефиле вино и гурме“ 2024 г., Регионален природонаучен музей – Пловдив организира ателие „Фантастична градина от сукуленти“. На 10 май (петък) от 19:00 до 21:00 часа ще имате възможност да сътворите своята мини фантастична градина от сукуленти в компанията на младо вино.

Дефиле „Вино и гурме“ е събитие, съчетаващо традиционни български вина и висша кулинария, а мястото – Старинен Пловдив. Празникът Дефиле „Вино и гурме“ е естествено продължение на утвърдения фестивал „Дефиле на младото вино“ . Събитието популяризира българското вино и кухня и развива винения, кулинарния и културен туризъм чрез провеждане на дегустации на вина и ястия през първия уикенд на  месец май. Финансира се от „Годишната програма за развитие на туризма на Община Пловдив“.

Ателие „Фантастична градина от сукуленти“ ще започне с интересна лекция в музея, след което участниците ще имат възможност да създадат своите градини с чаша хубаво вино в ръка.

Думата „сукулент“ произлиза от латинското „sucus” – „сок“. Това са растения, които се характеризират с това, че задържат вода и хранителни вещества в месестите си части, което им помага да оцелеят в сухи климатични или почвени условия. Сукулентите са популярни за декорация на мини градини в контейнери или като част от интериорния дизайн.

При желание за участие е нужно записване на телефон: 0877 696 776

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *