(Пред)Последно: Мачът България - Унгария остава в София без публика

(Пред)Последно: Мачът България - Унгария остава в София без публика

Евроквалификацията България – Унгария на 16 ноември от 19:00 часа, ще се играе в София. Това обяви на своя официален сайт унгарската футболна федерация. Мачът ще е пред празни трибуни на стадион „Васил Левски“, предаде БТВ.

Цялата сага започна в края на миналата седмица, когато европейската футболна централа, позовавайки се на писмо от БФС и СДВР за готвени протести и ексцесии, премести двубоя от Националния стадион „Васил Левски“ на „Христо Ботев“ в Пловдив пред празни трибуни. Кметът на Пловдив Костадин Димитров обаче не разреши това да се случи заради ремонтни дейности. Вчера се появи информация, че двубоят може да се проведе в Кърджали, но в крайна сметка ще се играе на „Васил Левски“.

„Тази сутрин УЕФА уведоми унгарската асоциация, че по искане на българската мачът от квалификациите за Европейското първенство в четвъртък ще се проведе при закрити врата в София. Срещата ще започне в 18:00 часа унгарско време“, пишат унгарците. Футболната им асоциация отбелязва в изявлението си, че поведението на българската федерация е безпрецедентно, несериозно и неспортсменско.

От БФС все още няма официална информация, но не закъсня такава от министъра на спорта Димитър Илиев. В прессъобщение се съобщава, че министърът е разпоредил Националният стадион „Васил Левски“ в спешен порядък да бъде приведен в готовност да приеме националните отбори на България и Унгария на 16 ноември в срещата им от европейската квалификация.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *