ПП-ДБ: Борисов и Пеевски отново ще правят избори

ПП-ДБ: Борисов и Пеевски отново ще правят избори

Борисов и Пеевски отново ще правят избори. От ПП-ДБ нямахме големи очаквания, но предложеният кабинет надхвърля негативните очаквания. За съжаление служебният премиер Димитър Главчев не успя да се освободи от зависимостите си и отново предложи кабинет, удобен на задкулисието. Това заявиха в позиция от „Продължаваме Промяната“ – „Демократична България“.

Поредното издигане на „човек от системата“ вместо общественозначима, външна за МВР фигура за служебен министър, погребва идеята за граждански контрол върху силовото ведомство, се казва още в позицията. От ПП-ДБ допълват, че нямат доверие в Атанас Илков, който е предложен за служебен министър на вътрешните работи.

„Заявявали сме го още, когато беше предложен от Мария Габриел за вътрешен министър в редовен кабинет. Тогава отхвърлихме предложението поради това, че Илков е ръководил злополучната акция в Лясковец през 2014 година, в която загина служител на МВР и трима служители бяха ранени. Имаме достатъчно информация, за да смятаме, че това е друг проводник на интересите на Пеевски, друг Калин Стоянов“, добавят от ПП-ДБ.

Според тях „новият министър на вътрешните работи трябва да докаже, че не е поредният „лейтенант“ на Пеевски в силовото ведомство“. „Затова нашата оценка за работата на Атанас Илков ще зависи единствено от способността му да се разграничи от влиянието и натиска на Пеевски. Това може да се случи по един единствен начин – като ограничи купуването на гласове. С инструментите на парламентарния контрол ние от ПП-ДБ ще следим внимателно дейността на МВР във връзка с превенцията и противодействието на престъпленията срещу политическите права на гражданите. Ще осветляваме всеки опит за опорочаване на изборния процес“, заявяват още от ПП-ДБ.

Припомнят, че задължение на служебната власт е да организира честни избори и да не дава повод за съмнения за опорочаване на изборния процес.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *