Пожар в къща в Стария град (СНИМКИ)

Пожар в къща в Стария град (СНИМКИ)

Пожарът избухна тази вечер в Пампоровата къща в Стария град в Пловдив. Пет пожарни автомобила се включиха в потушаването на огъня. Стихията е потушена, като е изгоряла част от покрива на историческата сграда.Пожар в къща в Стария град (СНИМКИ)

По първоначална информация са унищожени около 15 квадратни метра покривна конструкция. На място бяха кметът Костадин Димитров, заместник-кметовете Пламен Панов и Иван Стоянов,  директорът на “Старинен Пловдив” доц. Елена Кантарева, Гергана Костадинова и Запрян Деликоснов от общинския институт.Пожар в къща в Стария град (СНИМКИ)

Системата за пожароизвестяване се е задействала около 18.15 часа тази вечер. Дежурните охранители веднага са подали сигнала, на който огнеборците са реагирали светкавично. По първоначални данни причина за пожара е късо съединение, като огледите ще продължат и утре през деня.Пожар в къща в Стария град (СНИМКИ)

Къщата в подножието на Античния театър е застрахована, уточни доц. Кантарева. Сградата е паметник на културата от местно значение. Кметът Костадин Димитров увери, че ще се предприемат всички стъпки за ремонта на Пампоровата къща, а сезон 2024 на Античния театър не е застрашен.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *