Пожар след взрив в склад за фойерверки край Елин Пелин, има ранени (ВИДЕО)

Пожар след взрив в склад за фойерверки край Елин Пелин, има ранени (ВИДЕО)

Гори склад за фойерверки в района на гара Елин Пелин. Пожарът е избухнал след взрив около 18:30 часа.

Сигнал към Спешна помощ е подаден в 18.35 часа и е бил за четирима пострадали, съобщи bTV. По-късно стана ясно, че тежко пострадали са двама души. Две линейки са заминали веднага, но засега медицинските екипи нямат достъп до района, тъй като пожарникарите не ги допускат.

„Все още там гори пожар и не може да се влезе в складовете. Това всъщност не е фабрика, а са складове. Няма опасност обаче за жителите на двете населени места, които са близо до взрива. Там няма складирани боеприпаси, каквато информация видях вече. Само фойерверки са, но се чуват постоянни гърмежи“, обясни Ивайло Симеонов, кмет на Елин Пелин. Той допълни, че пожарникарите са в района, за да предотвратят евентуален пожар. Според него там работят между четири и осем души, но той лично няма информация дали те са били там към момента на взрива.

В ефира bTV пиарът на столичната спешна помощ Катя Сунгарска потвърди за две изпратени линейки към мястото на инцидента. Тя уточни, че са в готовност да изпратят още екипи, ако има нужда.

„Има пострадали, но не мога да кажа точния брой. Има данни за една пострадала жена, която пожарникарите са извадили на носилка“, каза за bTV Новините и главният секретар на МВР комисар Димитър Кангалджиев.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *