Поредна глоба за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци в Пловдив (СНИМКИ)

Поредна глоба за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци в Пловдив (СНИМКИ)

Пловдивчанин е санкциониран за нерегламентирано изхвърляне на строителни отпадъци до блок 151 в „Тракия“. Нарушението е установено тази сутрин от организатора на „Чистота“ в района, съобщиха от общинското предприятие.

Минути след подадения сигнал на място е пристигнал екип от Пловдивския общински инспекторат. На нарушителя е съставен акт по наредбата за опазване на околната среда, като предвидените за подобни случаи санкции са в размер от 300 до 800 лева.Поредна глоба за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци в Пловдив (СНИМКИ)

От „Чистота“ напомнят, че до 1 куб. м строителни отпадъци от домашни ремонти пловдивчани могат да предадат безвъзмездно на специализираната площадка пред базата на предприятието – ул. „Даме Груев“ 64А. По график екипи с тежка специализирана техника събират по кварталите едрогабаритни отпадъци – обемни вещи от стара покъщнина като дивани, маси, фотьойли,  матраци, дограма и др., но не и строителни отпадъци.Поредна глоба за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци в Пловдив (СНИМКИ)

„Нашето желание е хората да спазват правилата, а не да ги санкционираме. Ще положим още повече усилия да ги информираме как правилно да изхвърлят отпадъците, така че да не се замърсява околната среда“, коментира директорът на „Чистота“ инж. Десислава Георгиева.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *