Подготвят за пускане „Модър-Царевец", отлагат за лятото ремонта на „Пещерско шосе"

Подготвят за пускане „Модър-Царевец", отлагат за лятото ремонта на „Пещерско шосе"

Още в началото на април може да тръгне движението по „Модър-Царевец“, съобщиха от район „Западен“.

Финалните строителни дейности по пробива  напредват, като от фирмата изпълнител оформят последните елементи по него. Асфалтът вече е положен от кръстовището с бул. „Хаджи Димитър“, включително локалите към ул. „София“ и цялото продължение по ул. „Модър“.

Знаците са поставени, като предстои да се сложи и маркировката. От „Драгиев и Ко“ работят по пешеходната част на пробива, както и асансьорите за инвалиди.

Ако няма обрат на времето, то се очаква дългоочакваната пътна връзка да отвори в първата седмица на април. Дотогава трябва да са приключили и дейностите по ВиК инфраструктурата на кръстовището на ул. „Солунска“ с ул. „Царевец“.

След пускането на пробива и движението по отсечката, ще стартират и дейностите по ул. „Царевец“. Те ще бъдат извършени по проекта на ВиК за Южния обходен колектор, но той ще бъде преместен в новото платно, където бяха отчуждени имотите. Едва след неговото пускане, ще се ремонтира старата част на улицата.

Очакваният ремонт на кръстовището на ул. „Царевец“ с Пещерско шосе пък ще бъде не по-рано от юли-август. Там Община Пловдив и ВиК са намерили вариант движението да не бъде затваряно изцяло, както първоначално се предвиждаше.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *