Пловдив, Кърджали, Търговище и Хасково са с нови областни управители

Пловдив, Кърджали, Търговище и Хасково са с нови областни управители

Служебното правителство назначи четирима нови областни управители – на Кърджали, Пловдив, Търговище и Хасково, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. Със същото правителствено решение са освободени заемащите досега тези длъжности.

Област Пловдив

Христина Янчева поема поста областен управител на област Пловдив. Тя притежава дългогодишен управленски опит. От 2016 година е ректор на Аграрния университет в Пловдив.

Област Кърджали

За областен управител на област Кърджали е назначен Ресми Мурад. По образование е финансист. От 2007 той година е кмет на община Ардино.

Област Хасково

За областен управител на област Хасково е назначен Мехмед Атаман. Той е народен представител в 42-то и 43-то Народно събрание. Преди това е бил заместник областен управител на Хасково, както и зам.-кмет на община Хасково.

Област Търговище

Гюрсел Хасанов е назначен за областен управител на област Търговище. Икономист е по образование. Притежава дългогодишен управленски опит, като от май 2018 година до момента е директор на общинско предприятие в Търговище.

От постовете си са освободени досегашният областен управител на Кърджали Никола Чанев, на Пловдив Илия Зюмбилев, на Хасково Гинка Райчева и на Търговище Гергана Цонева, съобщиха още от правителствената информационна служба.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *