Пловдив домакинства първата по рода си Олимпиада по ментална аритметика "Малките будители на България"

Пловдив домакинства първата по рода си Олимпиада по ментална аритметика "Малките будители на България"

Първата по рода си Олимпиада по ментална аритметика „Малките будители на България” ще се проведе в Пловдив на 18 и 19 ноември. Домакин на събитието е Хотел SPS, а организатори са Образователен център „Авигея” град Пловдив, Детски образователни центрове Smartykids Пловдив-Север и Smartykids Варна-Левски.

Олимпиадата по ментална аритметика „Малките будители на България” се провежда под патронажа на Кмета на Пловдив Костадин Димитров. Гост на награждаването ще бъде заместник-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов.

Това вълнуващо събитие ще събере на едно място над 240 деца на възраст от 5 до 10 години от цялата страна, които ще премерят ум и математически талант със свои връстници.

Състезателната част на олимпиадата ще се състои на 18.11.2023г, събота. В три кръга за само 5 минути, децата ще трябва да сметнат скоростно, колкото могат повече задачи със и без абакус /сметало/, като максималния брой примери е 250 задачи.

Награждаването на отличените деца ще се проведе на 19.11.2023г, неделя от 10.00ч. Тогава ще разберем кои са шампионите и медалистите по Ментална аритметика – децата решили вярно най-много задачи.

Ментална аритметика е уникален метод за хармонично развитие на интелектуалните и творчески способности на децата. След като усвои техниката – първоначално като смята на сметалото Абакус, детето придобива способността за няколко секунди да решава сложни аритметични задачи и лесно да запомня информацията. Ментална аритметика е сравнително ново направление, но тя датира от древен Китай, където преди пет хиляди години е изобретен абакусът. Методът е част от образователната система на десетки азиатски страни, а в останалата част на света се преподава в хиляди образователни школи.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *