Пеевски: Тепърва ще ви разказвам защо са потулени делата на ПП-ДБ и техния баща Радев

Пеевски: Тепърва ще ви разказвам защо са потулени делата на ПП-ДБ и техния баща Радев

Изпратих доклада на временната комисия за митниците, защото с изненада научих, че той не е изпратен на органите, а не трябва да забравяме скандалите с папките и пуделите на ПП-ДБ, защото наблюдаваме отново, че те се опитват да се ребрандират като антикорупционна партия. Това обяви председателят на ДПС Делян Пеевски в кулоарите на парламента.

„Нищо не се случва. Тепърва ще ви разказвам как са потулени делата на цялата коалиция ПП-ДБ, на техния баща Радев, защо нищо не прави прокуратурата“, обясни още Пеевски и призова медиите да проучат колко дела им потулени. „Вие нещо да сте чули да се случва по „Лукойл“, по натиска върху министър Йоловски от Кирил Петков и Божидар Божанов, новото лидерче, което се опитват да ребрандират на тази партийка, които са го мачкали за обществени поръчки, човекът го сподели пред нас на председателски съвет? Пълен чадър над тези хора“, каза още той.

„Също така искам да знам – Христо Иванов, Шехерезадата, колко срещи има с шефа на съда и колко срещи с главния прокурор, този път не на мазно кафе, а на уиски и фъстъчки“, попита Пеевски.

Докладът за Агенция „Митници“ – в МВР, прокуратурата и ДАНС

По-рано днес от пресцентъра на ДПС обявиха, че е Делян Пеевски е изпратил доклада на Временната комисия за разследване на корупционните практики в Агенция „Митници“ в 49-ото Народно събрание до МВР, прокуратурата и ДАНС.

„В доклада подробно е описано какво са казали изслушаните в комисията. Това са вътрешният министър Калин Стоянов, председателят на ДАНС Пламен Тончев, служебният министър на финансите Асен Василев, Бойко Рашков и много други, както и отговори на различни институции. Става дума за тирове с контрабандни цигари, часовника на Живко Коцев, подарен му от Стефан Димитров, посещенията на младежа и баща му в МВР и Министерството на финансите, факти от митниците“, се уточнява в съобщението.

Шумният скандал, свързан с разкрития за корупционни практики в Агенция “Митници”, известен с участието на висши държавни служители, политици и контрабандисти стана популярен и с участието на един пудел и много пачки пари, допълват от ДПС.

След акция в агенция „Митници“ миналата година с обвинения се сдобиха бившата директорка на Агенция „Митници“ Петя Банкова, бившият главен секретар на МВР Живко Коцев, Марин Димитров и синът му Стефан.

В последния месец от работата на 49-ото Народно събрание временна комисия проверяваше евентуални корупционните практики в Агенция „Митници“ и евентуалната роля на Асен Василев в тях. Комисията беше създадена с подкрепата на ГЕРБ-СДС, ДПС и ИТН.

Публикувай коментар

Публикувай Коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *